COUNTDOWN TILL APRIL 13TH 2024

Days
Hours
Minutes
Seconds

latest info

FLORA PALACE REUNION in IJLAND Amsterdam op ZATERDAG 13 APRIL.


De laatse editie van de Flora Palace Reunion was nagenoeg uitverkocht. Dat kon ook niet anders, want alles klopte . Organisatie/Locatie/sfeer/muziek/beleving en natuurlijk de relaxte openingstijden zorgden stuk voor stuk voor een top avond voor iedereen die houdt van IMPORT DISCO, FUNK, ELECTRO And a slight touch of SWINGBEAT.

We doen deze daarom nog eens superdik over en verwelkomen je graag op ZATERDAG 13 APRIL a.s. in IJLAND Amsterdam op de one and only FLORA PALACE REUNION ( Rhythm Of The Night ) . Dj ’s  Evert, Orlando en Ton staan weer garant voor een flinke overdosis nostalgie en hits uit de tijden van discotheek FLORA PALACE.  Tickets zijn al on sale en verkrijgbaar op www.florapalacereunion.nl

Doe er snel je voordeel mee en haal nu vast je super earlybird ticket, want de kans dat we gaan uitverkopen is vrij groot.

TICKET SHOP

ALEXANDER O’NEAL LIVE IN CONCERT THE FAREWELL TOUR

Ervaar een (laatste) Legendarisch Optreden van Alexander O’Neal tijdens zijn Farewell Tour ( with full band ) in Amsterdam!
Op dinsdag 14 mei zal de onvergetelijke soulartiest Alexander O’Neal een laatste optreden geven in zijn geliefde Amsterdam tijdens zijn langverwachte Farewell Tour. Het iconische evenement vindt plaats in de bruisende discotheek Escape Venue en wordt georganiseerd door Going Back 2 My Roots en MEG-Events i.s.m. Flora Palace Reunion
Alexander O’Neal, bekend om zijn tijdloze hits en ongeëvenaarde podiumprésence, belooft het publiek mee te nemen op een muzikale reis vol soul en emotie. Dit is dé kans om getuige te zijn van een meesterlijke live-performance van een ware legende in de muziekwereld.
De avond zal worden opgeluisterd door de getalenteerde DJ’s Orlando ( The Challenge )en Evert ( Flora Palace ) die zorgen voor de perfecte sfeer om de soulvolle klanken van Alexander O’Neal te omarmen en te genieten van een onvergetelijke avond.
De ticketverkoop start op DINSDAG 5 MAART a.s. om 09.00 uur. Tickets voor dit unieke evenement zijn verkrijgbaar voor slechts 42.50 euro via www.goingbacktomyroots.com of www.florapalacereunion.nl en www.meg-events.nl. Mis deze kans niet om de soulvolle muziek van Alexander O’Neal live te ervaren en afscheid te nemen tijdens zijn Farewell Tour.
Zorg dat je erbij bent en beleef een magische avond vol soul, emotie en onvergetelijke herinneringen met Alexander O’Neal in Amsterdam!
Voor meer informatie en updates, bezoek onze websites en volg ons op sociale media.
Voor persaanvragen of interviews en uiteraard alle overige vragen kan gebeld worden met 0654 210528 of 0610 037771.

TICKET SHOP

ABOUT FLORA PALACE

IN SEPTEMBER 1980 OPENDE FLORA PALACE HAAR DEUREN. RIJEN KINDJES STONDEN DAGELIJKS, LANG VOOR DEZE DATUM, VOOR DIEZELFDE DEUREN EN KOCHTEN EEN KAARTJE VOOR EEN DISNEYFILM IN DIT OUDE RUSTIGE FLORA-DISNEY-THEATER IN DE AMSTELSTRAAT IN AMSTERDAM..ENKELE JAREN LATER KOCHTEN DEZE KINDJES BIJ DIEZELFDE KASSA, ACHTER DIEZELFDE DEUREN EEN KAARTJE OM STEVIG LOS TE GAAN OP DE GROOTSTE DANSVLOER VAN AMSTERDAM, OP BIJVOORBEELD: “CLOCK ON THE WALL”, “FUNKASIZE” EN “LOVE COME DOWN” VAKKUNDIG GEMIXT DOOR HUN FAVORIETE DJ.

OPGEZWEEPT DOOR EEN POMPENDE BAS EN EEN ONBEGRENSD PARTIJTJE SPETTERENDE DECIBELLEN GING HET PUBLIEK IN DEZE ENORME ZAAL UIT DE BOL EN IEDERE WEEK LEEK HET GEGIL VAN UITZINNIGE FLORAGANGERS HARDER TE WORDEN. IN 1980 WAS DIT SUPERDANSPALEIS OP DONDERDAG, VRIJDAG, ZATERDAG EN ZONDAG GEOPEND. OP DE DONDERDAGAVOND, DIE GEBOMBARDEERD WAS TOT “STUDENTENAVOND”, WAS DE TENT VAAK BEHOORLIJK LEEG.. MAAR ONDANKS DAT VERMAAKTE HET PUBLIEK ZICH OPPERBEST: ZITTEND IN DE BIOSCOOPSTOELEN, OF AAN DE BAR OF BEWEGEND OP DE DANSVLOER WAAR HET GELUID VETTER WAS DAN IN MENIG CLUB/DISCO DIE JE HEBT MOGEN BEZOEKEN IN JE LEVEN. FLORAPALACE WAS GROOT, HOOOG, COOL, TRENDY EN RONDUIT INDRUKWEKKEND..EN DE MUZIEK WAS TERGENDGOED EN VOORAL VERNIEUWEND!

LANGZAAM MAAR ZEKER BEGON FLORAPALACE TE LOPEN ALS 1 TREIN..NEE, ALS EEN TGV! HET PUBLIEK BESTOND UIT HIPPE MUZIEKMINNENDE AMSTERDAMMERS: STUDENTEN, BOUWVAKKERS, BANKDIRECTEUREN, TRAVESTIETEN, NICHTEN, HETERO’S, KUNSTENAARS, WINKELPERSONEEL, WORSTVERKOPERS EN WERKELOZEN. ER WERDEN LIVE OPTREDENS GEORGANISEERD, BINGO AVONDEN, MODDERGEVECHTEN, (PETER DUYKERSLOOT HEEFT HET ER NU NOG OVER!PFFFF) EN OP MAANDAG: “ARE YOU GAY? SEE YOU MONDAY”! CONTACT MET DE DJ MAKEN WAS NIET MOGELIJK: GUY LAMPAERT EN PETER DUIJKERSLOOT STONDEN OP EEN GEVAARLIJK HOGE STELLAGE VAN WIEBELEND STAALWERK.. GUY DRAAIDE IN DE BEGINDAGEN VAN DE FLORA OP DONDERDAG EN VRIJDAG EN PETER OP ZATERDAG EN ZONDAG.

DE MUZIEK WAS RONDUIT SPECTACULAIR EN KWAM REGELRECHT VERS AANGEVOERD UIT DE VS. PETER STOND OP ZATERDAG VOORDAT HIJ MOEST DRAAIEN OP SCHIPHOL OM DE NIEUWSTE IMPORT IN Z’N AUTO TE LADEN EN NOG SNEL TE BELUISTEREN IN Z’N DUISTERE RUIMTE ACHTER DE WINKEL.. MET OPGEWONDEN GEBAREN PROBEERDE JE AAN DE DJ TE VRAGEN WAT HIJ NU TOCH VOOR KNETSER DRAAIDE, MAAR MEESTAL WAS DE DJ DRUK BEZIG MET MIXEN OP ZIJN WIEBELENDE SL 1200’S, DAAR HOOG IN DE LUCHT EN VIELEN AL JE POGINGEN OM DE AANDACHT TE TREKKEN IN HET WATER.

DAN MAAR NAAR RHYTHM IMPORT, DE IMPORT PLATENWINKEL VAN AMSTERDAM, OP DE SINGEL, WAAR DIEZELFDE PETER DUIJKERSLOOT IN DIEZELFDE SPIJKERBROEK MET DIEZELFDE BESCHEIDEN GLIMLACH ACHTER DE WHEELS OF STEEL ACHTER DE TOONBANK STOND.. “PETER, JE DRAAIDE ROND HALF 2 ZATERDAG EEN PLAAT DIE ONGEVEER ZO KLONK: LALLALLALAAAAAA THE TOPPPP, PARARARAAAA..” “OH, DAT IS ADVANCE, MET TAKE ME TO THE TOP” EN ZO BLEVEN DE KLANTEN MAAR ROEPEN: “DOE MIJ DIE EN : MAG IK DIE OOK? OH, DOE MIJ DIE JE NET DRAAIDE OOK GRAAG.. EN DIE JE OM 1 UUR DRAAIDE, DIE PLAAT WAAR IEDEREEN KEIHARD OP GING KRIJSEN OOK..” EN ZO STOND JE NA EEN PAAR UUR MET VUURRODE WANGEN EN EEN TAS VOL NIEUWE AANWINSTEN WEER OP STRAAT EN WIST JE NIET HOE SNEL JE NAAR HUIS MOEST KOMEN OM VAN JE KOSTBARE AANWINSTEN TE GAAN GENIETEN.

JARENLANG BLEEF DE FLORAPALACE EEN SPETTERENDGOEIE DISCOTHEEK..OOK TOEN ER EEN WISSELING VAN DE WACHT KWAM QUA NIEUWE EIGENAAR, DIE DE DJ JEAN VAN DE JAREN 80 ACHTER DE DRAAITAFELS PLANTTE: JAN LOCHTENBERG, OFTEWEL BARRY PITCH, OOK BEKEND VAN RADIO EN WC.. ER WERDEN W.A.P.S. -(DE POPULAIRE DANCE-PIRAAT DESTIJDS) FEESTEN GEORGANISEERD..FLORAPALACE BLEEF MAAR DRUKKER EN DRUKKER WORDEN, VOORAL OP ZATERDAGEN.. W.A.P.S. ZORGDE ERVOOR DAT DE MUZIEK UIT DE FLORA DAG EN NACHT OP DE RADIO IN DE ETHER TE BELUISTEREN WAS. OOK PETER DUYKERSLOOT PRESENTEERDE ER EEN PROGRAMMA ONDER DE NAAM “PETER VAN VELZEN”.

FLORA PALACE BLEEF “THE PLACE TO BE”.. MAAR ALLES VERANDERT EENS.. IN 1986 WERD FLORAPALACE OMGEDOOPT TOT “BEBOP”.. EN LATER OMGEDOOPT TOT “IT”.. OOK LEUK,GEZELLIG,SUCCESVOL EN NIET TE VERSMADEN VOOR VEEELEN, MAARRR… FLORAPALACE WAS GEWOON ANDERS. IN DIE TIJD EEN TOTAAL NIEUW CONCEPT: EEN STRAKKE TENT MET DAMPENDE DEUNEN VOOR ENTHOUSIASTE DANSLUSTIGE LIEDEN! EN DAT GEVOEL KOMT TOCH WEER BOVENBORRELEN ALS JE DIE SPECIFIEKE FLORAPALACE 80’S WEER HOORT, DIE UIT DE IMMENSE SPEAKERS WALMDEN VAN DEZE PRETTIGE DANS-TEMPEL UIT VERVLOGEN TIJDEN..Ons adres

Tt. Vasumweg 171, 1033 SG Amsterdam

parties

BEKIJK HIER DE FLYERS EN VIDEO’S VAN ALLE FLORA PALACE FEESTEN

and the beat Goes on

CONTACT FLORA PALACE

WILT U CONTACT MET ONS, SCHRIJF ONS DAN EEN BERICHT.